Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij

 

Przepisy smakosza

Filety z dorsza czarnego z ryżem i warzywami

Skladniki

  • 0,5-1 kg dorsz czarny filety
  • 1 świeża czerwona papryka
  • 6 łyżek soku z cytryny
  • łyżka grubo zmielonego pieprzu
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 150 g ryżu
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • łyżka miodu
  • natka pietruszki
  • sól spożywcza

 

 CZARNIAK BIT FRONT

Sposób przygotowania

Filety z dorsza czarnego natrzeć 3 łyżkami soku z cytryny wymieszanymi ze słodka papryka, pieprzem i szczypta soli. odstawić na godzinę do lodówki, a następnie usmażyć na oleju i odsączyć z tłuszczu. W tym czasie obrać i posiekać czosnek, paprykę pokroić w kostkę. Czosnek i paprykę wymieszać z miodem, oliwa, skórka z cytryny i pozostałym sokiem z cytryny. Ryż ugotować na sypko, następnie zalać paprykowo-czosnkowym sosem, wymieszać. rybę podzielić widelcem na kawałki, delikatnie połączyć z ryżem, wymieszać z sosem. Pozostawić do wystygnięcia, następnie wstawić do lodówki na 30 min. przed podaniem posypać natką pietruszki.

Smacznego!


 

 

Zobacz produkt

banner zdrowy jak ryba

 

Wróć do listy przepisów

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
 
FaLang translation system by Faboba